BeeLease

BeeLease Amsterdam NoordBDM advocaten least een bijenkas bij BeeLease in Amsterdam Noord, vlakbij het kantoor van BDM advocaten. Bijen zijn bijzonder waardevolle insecten. Niet alleen vanwege de heerlijke honing die ze maken maar ook omdat bijen nodig zijn voor de bevruchting van bloemen, en zo dus voor de voortplanting van allerlei planten en bomen, maar ook voor de productie van fruit. Helaas nemen bijenpopulaties snel af, vooral door parasieten. Daarom is steun voor het bijenbeheer belangrijk.

BeeLease is een vrijwilligersproject dat niet alleen bijen houdt, maar ook gezonde bloemen plant: Op eigen terrein, maar ook door de stad heen. Prachtige bloemenlinten waar de bijen op kunnen gedijen. Er worden imkers opgeleid en er wordt op innovatieve wijze aan gezonde – parasietvrije – bijenpopulaties gewerkt.

 

BeeLease Amsterdam NoordBDM advocaten onderschrijft het belang van ecologisch evenwicht in onze leefomgeving. We dragen daaraan bij door een kast te leasen in dit fantastische project.

In de door BDM advocaten gesponsorde bijenkast zijn sensoren aangebracht die de temperatuurontwikkelingen in de kast volgen.